Sølvi Raastad

Litt om meg og min bakgrunn

Psykoterapeut i Psykosyntese ved Norsk Institutt for Psykosyntese (Medlem av NFPT)

Veileder i Energipsykologi / JivaU Coach ved Norsk Institutt for Psykosyntese

Min hovedbakgrunn er innen psykosyntese, og det hele startet i 2007 da jeg begynte på en fire års utdannelse som psykosyntese psykoterapeut. Fra 2009 – 2013 jobbet jeg som samtaleterapeut i egen praksis, og sommeren 2017 ferdigstilte jeg mine studier helt, og jobber nå som psykoterapeut i psykosyntese. I mellomtiden har jeg også tatt en tilleggsutdannelse som veileder i Energipsykologi.

På veien hit har jeg også skaffet meg litt erfaring innenfor psykiatri,  tidligere som miljøterapeut i akuttpsykiatrien på Ahus, og nå jobber bl.a. litt ekstravakter i APH (Ambulerende Psykisk Helseteam) ved siden av samtaleterapi-praksisen.

Jeg har kurs i «Sansbar og Sansvar», hvordan bruke kroppen og sansene mer bevisst i møte med deg selv og andre. (Ved Gestaltterapeut Sigrun Skarsgard, Gestalt-Sentrum)

Jeg har også kurset «Stemmekurs for terapeuter» der pust, kropp, følelser og lyd ble utforsket gjennom bl.a. psykodramateknikker. (Ved Psykoterapeut/Psykodramaterapeut Marianne Natvig, Livsscenen)

Jeg er medlem i Norsk Forening for Psykosynteseterapeuter (NFPT) som er medlem av Norsk Forbund for Psykoterapi (NFP). NFP er medlem av the European Association for Psychotherapy (EAP) som er etablert i 28 land. Jeg også medlem av Norsk Psykosynteseforening.

Terapivirksomheten er ansvarsforsikret via NFPT og jeg er registrert Psykosynteseterapeut i registeret for Alternativ Behandlere i Brønnøysund.

Org.nr: 989362895

Sølvi Raastad

Energipsykologisk personlighetstype: Den Kreative typen

Jeg er en en 4’er som det heter på energipsykologi-språket – altså den  kreativ personlighetstypen.

Mine energitall er:

2’er på Sjel (Arketypen «opplyseren». Dette sier noe om mitt kall, hvorfor jeg jobber som terapeut bl.a.)

4’er på personlighet (Den kreative typen, opptatt av harmoni, forvandling og skjønnhet)

4’er mental (Assosiativ måte å kommunisere på, gjerne med farger og levende historier. Ser en sak fra flere sider.)

6’er på følelser (Lidenskapelig)

7’er på kropp (Har behov for rutiner og orden for at kroppen skal ha det bra)

Hva er dine tall..?

GoMentor

Jeg har også en profil på GoMentor som åpner opp for at du kan booke tid og betale online hvis du ønsker.

Der kan du også abonnere på en tjeneste der vi kan ha en skriftlig terapeutisk dialog. Jeg foretrekker å jobbe med deg i terapirommet, men om det er vanskelig for deg å komme dit av forskjellige grunner, kan dette være en løsning.

Ta en titt på profilen HER

Energipsykologi på alternativmessa

Høsten 2016 gikk jeg sammen med noen gode kolleger og satte opp en stand på WellBeing Festival i Lillestrøm.

I den forbindelse fikk jeg holde to foredrag om energipsykologien. Temaene var i hovedsak hvordan komme i kontakt med din sjelsenergi, og hvordan man kan gjenkjenne en personlighetstype.

Den kreative energitype

I denne videoen snakker Kenneth Sørensen og jeg om hvordan 4’er energien kommer til uttrykk i mitt liv og mitt virke, og hvordan den har tatt en mer moden form opp gjennom livet. 

Kanskje du kjenner deg igjen? Eller har du noen i din familie eller vennekrets som kan være en 4’er personlighet?

Tidligere relevant erfaring

2015-2016 – Aksjonær/media og kommunikasjonsansvarlig for Norsk Institutt for Psykosyntese AS

Jeg har ca 13 års historie innenfor mediabransjen, henholdsvis radio og enkle tv produksjoner. Jeg redigerer fortsatt video på oppdrag, enten de er filmet av deg eller jeg står for hele produksjonen.

Jeg har erfaring med ungdom gjennom fritidsklubbarbeid, ofte i forbindelse med videogrupper der ungdommen selv spiller ut sine kreative evner.

Jeg har jobbet mye med kreativitet innenfor musikk, uttrykk og mennesker, og trekker gjerne denne erfaringen inn i arbeidet som terapeut.

Energipsykologisk vennekveld?

Er du og dine venner nysgjerrig på energipsykologi? Energipsykologi kan også holdes lettbeint og lekent, og jeg kommer gjerne hjem til deg for en miniworkshop der du og dine venner får en smaksprøve på energitypene.

For best resultat, ta JivaYou’s gratis personlighetstest i forkant. Vi ser i hovedsak på hvilken personlige energitype du og dine venner har, men også den mentale energitype som går på kommunikasjon. For interesserte går vi gjerne et hakk videre og snuser på hvilken sjels-energi som forsøker å komme til uttrykk gjennom personlighetstypen.

Her er det fare for at man kan få noen forklaringer på hvorfor man «er som man er» og ikke minst hvordan de andre i vennegjengen egentlig opplever deg! Dette er ment som et lettbeint opplegg med humor og inspirasjon som hovedelementer 🙂 Kanskje du skal arrangere et utdrikningslag eller feirer noe ved en annen anledning?

Ta kontakt for pris på post@solviraastad.no eller ring 92833221 om du har spørsmål eller vil booke en energipsykologisk venneaften!