Sølvi Raastad

Litt om meg og min bakgrunn

Psykoterapeut i Psykosyntese ved Norsk Institutt for Psykosyntese (Medlem av NFPT)

Veileder i Energipsykologi / JivaU Coach ved Norsk Institutt for Psykosyntese

Min hovedbakgrunn er innen den psykologiske og filosofiske retningen psykosyntese. I 2007 startet jeg på en fire års utdannelse som psykosyntese psykoterapeut. Fra 2009 – 2013 jobbet jeg som samtaleterapeut i egen praksis, og i 2016 ble jeg utdannet veileder i energipsykologi. Sommeren 2017 ferdigstilte jeg mine studier helt, og jobber nå som psykoterapeut i psykosyntese ved Sentrum Psykoterapi.

På veien hit har jeg også jobbet innenfor psykiatri, som bl.a. miljøterapeut i akuttpsykiatrien på Ahus, støttekontakt innen psykiatri, og ved Ambulerende Psykisk Helseteam.

Jeg har kurs i «Sansbar og Sansvar», hvordan bruke kroppen og sansene mer bevisst i møte med deg selv og andre. (Ved Gestaltterapeut Sigrun Skarsgard, Gestalt-Sentrum)

Jeg har også kurset «Stemmekurs for terapeuter» der pust, kropp, følelser og lyd ble utforsket gjennom bl.a. psykodramateknikker. (Ved Psykoterapeut/Psykodramaterapeut Marianne Natvig, Livsscenen)

Jeg er medlem i Norsk Forening for Psykosynteseterapeuter (NFPT) som er medlem av Norsk Forbund for Psykoterapi (NFP). NFP er medlem av the European Association for Psychotherapy (EAP) som er etablert i 28 land. Jeg også medlem av Norsk Psykosynteseforening.

Terapivirksomheten er ansvarsforsikret via NFPT og jeg er registrert Psykosynteseterapeut i registeret for Alternativ Behandlere i Brønnøysund.

Org.nr: 989362895

Energipsykologisk personlighetstype: Den Kreative typen

Jeg er en 4’er som det heter på energipsykologi-språket – altså den  kreative personlighetstypen.

Motivasjonen til denne personlighetstypen er bl.a. drevet av skjønnhet, estetikk og harmoni.
Talentene til 4’er personlighetstypen er at den er konfliktløsende og har enorm evne til tilstedeværelse og kreativitet.
På en dårlig dag kan den også trekkes mot drama, og ha vanskelig for å beholde roen og retningen.

Alle personlighetstyper har modne og umodne sider, og gjennom energipsykologien kan vi få øye dem 🙂

Mine energitall er:

2’er på Sjel (Arketypen «opplyseren». Dette sier noe om mitt kall, hvorfor jeg jobber som terapeut bl.a.)

4’er på personlighet (Den kreative typen, opptatt av harmoni, forvandling og skjønnhet)

4’er mental (Assosiativ måte å kommunisere på, gjerne med farger og levende historier. Ser en sak fra flere sider.)

6’er på følelser (Lidenskapelig)

7’er på kropp (Har behov for rutiner og orden for at kroppen skal ha det bra)

Hva er dine tall..?

Energipsykologi på alternativmessa

Høsten 2016 gikk jeg sammen med noen gode kolleger og satte opp en stand på WellBeing Festival i Lillestrøm.

I den forbindelse fikk jeg holde to foredrag om energipsykologien. Temaene var i hovedsak hvordan komme i kontakt med din sjelsenergi, og hvordan man kan gjenkjenne en personlighetstype.

Den kreative energitype

I denne videoen snakker Kenneth Sørensen og jeg om hvordan 4’er energien kommer til uttrykk i mitt liv og mitt virke, og hvordan den har tatt en mer moden form opp gjennom livet. 

Kanskje du kjenner deg igjen? Eller har du noen i din familie eller vennekrets som kan være en 4’er personlighet?

Psykoterapeut Sølvi Raastad
Tidligere relevant erfaring

2015-2016 – Aksjonær/media og kommunikasjonsansvarlig for Norsk Institutt for Psykosyntese AS

Jeg har ca 13 års historie innenfor mediabransjen, henholdsvis radio og enkle tv produksjoner. Jeg redigerer fortsatt video på oppdrag, enten de er filmet av andre eller jeg står for hele produksjonen.

Jeg har erfaring med ungdom gjennom fritidsklubbarbeid, ofte i forbindelse med videogrupper der ungdommen selv spiller ut sine kreative evner.

Jeg har tidligere laget en del musikk, og har i flere år sunget i forskjellige band og holdt konserter.

Jeg har jobbet mye med kreativitet innenfor musikk, uttrykk og mennesker, og trekker gjerne denne erfaringen inn i arbeidet som terapeut.

Privat..

…er jeg gift og har to barn i skolealder.

Jeg bor i skogkanten et stykke utenfor Oslo og liker godt å komme meg ut på tur.

Barna og familien fyller det meste av hverdagene mine, og jeg lærer enormt mye om meg selv og livet gjennom mamma-rollen. Jeg er ganske sosial og har sansen for både dype samtaler og lettbeint livsglede, men har også behov for å introverte for å lade batteriene.

Dyr er veldig viktig for meg, og jeg har en sterk lidenskap for hester. I tillegg ble vi fosterforeldre til Corgien Walter høsten 2022 som gir hele familien stor glede!  Ja – også har vi hamsteren TinyBell 🙂 en langhåret syrisk gullhamster som elsker peanøtter og salmalaks.

Jeg føler meg heldig som får jobbe med mennesker gjennom både terapeutpraksisen min og kursvirksomheten, og det er uten tvil en arena hvor jeg lærer noe hver eneste dag. For meg er dette et svært meningsfylt arbeid.